Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оплаты труда

Относительно оплаты труда



   
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 17.01.2014 р. N 31-07240-03-28/1039
   
   Щодо оплати праці

   
   До Міністерства фінансів згідно з дорученнями Кабінету Міністрів України надходять листи регіональних профспілкових організацій працівників освіти і науки, охорони здоров'я, культури щодо розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС у 2014 році.
   
   Міністерство фінансів звертається з проханням довести до своїх регіональних профспілкових організацій викладену інформацію щодо порушених ними питань для інформування членів цих організацій.
   
   Законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", прийнятим Верховною Радою України 16 січня 2014 року, передбачено збільшення у 2014 році видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери з урахуванням реальних фінансових можливостей бюджету та з урахуванням економічно обґрунтованого підходу щодо підвищення посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС.
   
   Згідно з чинним законодавством конкретні розміри посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС на 2014 рік будуть затверджені Урядом, виходячи з обсягу видатків, затверджених вказаним Законом на оплату праці працівників бюджетної сфери.
   
   Відповідно до Бюджетного кодексу України одним із основних, принципів, на яких ґрунтується бюджетна система, є принцип збалансованості - витрати бюджету мають відповідати обсягу надходжень бюджету на відповідний бюджетний період.
   
   Встановлення посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС на рівні мінімальної заробітної плати, передбаченої в бюджеті 2014 року, потребуватиме додаткових видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери у сумі понад 51 млрд. гривень, порівняно з обсягами, передбаченими в бюджеті 2014 року. Неінфляційні джерела покриття таких видатків відсутні.
   
   Підвищення розміру посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС без фінансового забезпечення призведе до виникнення заборгованості із заробітної плати, скорочення чисельності працівників бюджетної сфери, зростання соціальної напруги тощо.
   
   
   Заступник Міністра    
С. О. Рибак

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям