Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно организации бухгалтерского учета на предприятии

Относительно организации бухгалтерского учета на предприятии



   

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 25.02.2013 р. N 31-08410-07/23-542/322


   
   Міністерство фінансів України розглянуло запит щодо організації бухгалтерського обліку на підприємстві і повідомляє.
   
   Згідно із Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи) відповідно до законодавства та установчих документів.
   
   Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але менше трьох років, несе власник (власники) або уповноважений орган (посадова особа), який здійснює керівництво відповідно до законодавства та установчих документів.
   
   Відповідно до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.95 р. N 88 (далі - Положення), первинні документи підлягають обов'язковій перевірці працівниками, які ведуть бухгалтерський облік, за формою і змістом, тобто перевіряється наявність у документі обов'язкових реквізитів та відповідність господарської операції чинному законодавству, логічна ув'язка окремих показників.
   
   Забороняється приймати до виконання первинні документи на операції, що суперечать нормативно-правовим актам, встановленому порядку приймання, зберігання і витрачання грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей та іншого майна, порушують договірну і фінансову дисципліну, завдають шкоди державі, власникам, іншим юридичним і фізичним особам. Такі документи повинні бути передані керівнику підприємства, установи для прийняття рішення, згідно з яким відображаються або не відображаються господарські операції.
   
   Також повідомляємо, що у зв'язку з актуальністю питання відповідальності за правомірність відображення в бухгалтерському обліку первинних документів до Положення готуються зміни, які найближчим часом будуть оприлюднені для обговорення на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України.
   
   
   Перший заступник Міністра
    А. Мярковський

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям