Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке предоставления услуг санаторно-курортного лечения ветеранам труда

О порядке предоставления услуг санаторно-курортного лечения ветеранам труда



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.10.2015 р. № 16416/0/14-15/115

   На виконання доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України від 28.09.2015 № 39299/1/1-15 Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством фінансів України розглянуло листа Кіровоградської обласної ради щодо порядку надання послуг санаторно-курортного лікування ветеранам праці і повідомляє.
   
   Відповідно до статті 7 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадин похилого віку в Україні» ветеранам праці надається пільга у вигляді переважного права на забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Також згідно з цією статтею ветеранам праці передбачено компенсацію вартості самостійного санаторно-курортного лікування.
   
   Порядок та розміри надання зазначеної компенсації регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2004 р. № 785 «Про затвердження порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян».
   
   Витрати на виплату компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування здійснюються за рахунок Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку та інших передбачених законодавством пільг і компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Головними розпорядниками цієї субвенції є управління праці та соціального захисту населення, які ведуть персоніфікований облік отримувачів пільг і допомог, розподіляють отримані кошти між видами витрат та здійснюють відповідні розрахунки.
   
   Іншого порядку забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів праці у даний час не встановлено.
   
   Одночасно зазначаємо, що відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органам місцевої влади надано право встановлювати за рахунок власних коштів і благодійних надходжень додаткові до встановлених законодавством гарантії щодо соціального захисту населення.
   
   Заступник Міністра
В. Мущинін

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям