Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О праве предприятия хранить свою электронную документацию на серверах дата-центров за рубежом

О праве предприятия хранить свою электронную документацию на серверах дата-центров за рубежом



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 24.09.2013 р. № 10742/0/14-13/8
   
   Щодо права підприємства зберігати свою електронну документацію на серверах дата-центрів за кордоном
   
   Міністерство соціальної політики розглянуло звернення про надання інформації щодо права підприємства зберігати свою електронну документацію, яка стосується обліку кадрів, оформлення трудових договорів, штатного розпису, виплат заробітної плати та ін., не на комп'ютері свого офісу, а на серверах дата-центрів за кордоном і повідомляє таке.
   
   Після прийняття Верховною Радою України 1 червня 2010 року Закону України "Про захист персональних даних" Указом Президента України від 09.12.2010 р. № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" створено Державну службу України з питань захисту персональних даних як орган центральної виконавчої влади, діяльність якого спрямовується через Міністра юстиції України.
   
   Державна служба України з питань захисту персональних даних забезпечує реалізацію державної політики, спрямовану на захист конституційних прав громадян не зазнавати втручання у їх особисте життя у частині забезпечення законної обробки персональних даних.
   
   З цією метою Державна служба України з питань захисту персональних даних:
   
   - розробляє типовий порядок обробки персональних даних у базах персональних даних, методичні матеріали та рекомендації з питань захисту персональних даних;
   
   - розглядає пропозиції, запити, звернення, вимоги та скарги фізичних осіб у сфері захисту персональних даних;
   
   - здійснює державний нагляд та контроль за додержанням законодавства про захист персональних даних;
   
   - здійснює контроль за дотриманням правил передачі персональних даних іноземним суб'єктам відносин, пов'язаних із персональними даними;
   
   - реєструє бази персональних даних та веде Державний реєстр баз персональних даних з метою надання практичної допомоги суб'єктам персональних даних у розумінні того, в яких базах персональних даних володільці баз персональних даних обробляють (можуть обробляти) його персональні дані.
   
   Зазначаємо, що Міністерство юстиції України надає роз'яснення з найбільш актуальних та поширених питань щодо практичного застосування деяких положень Закону України "Про захист персональних даних", які розташовані на його офіційному сайті.
   
   Враховуючи викладене, за роз'ясненнями щодо порушених питань необхідно звертатися до зазначених вище органів центральної виконавчої влади.
   
   Заступник Міністра –
   керівник апарату
   
В. Коломієць

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям