Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О расторжении срочного трудового договора

О расторжении срочного трудового договора



   

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 24.11.2011 р. N 322/06/186-11
   
   Про розірвання строкового трудового договору


   
   Відповідно до частини третьої статті 179 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) за бажанням жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з виплатою за ці періоди допомоги відповідно до законодавства.
   
   Частиною першою статті 181 КЗпП передбачено, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустка без збереження заробітної плати (частини третя та шоста статті 179 цього Кодексу) надаються за заявою жінки та оформляються наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.
   
   Відповідно до частини третьої статті 2 Закону України "Про відпустки" право на відпустки забезпечується гарантованим наданням відпустки визначеної тривалості із збереженням на її період місця роботи (посади), заробітної плати (допомоги) у випадках, передбачених цим Законом.
   
   Тому на період перебування основного працівника у відпустці для догляду за дитиною за ним зберігається та посада, з якої він йшов у зазначену відпустку. Однак на період відсутності цього працівника адміністрація підприємства може прийняти на роботу іншого працівника по строковому трудовому договору (частина друга статті 23 КЗпП) на період до виходу з відпустки для догляду за дитиною основного працівника.
   
   Після виходу на роботу основного працівника трудовий договір працівника, який працює по строковому трудовому договору, припиняється відповідно до пункту 2 частини першої статті 36 КЗпП.
   
   Виходячи з вищенаведеного та з інформації, зазначеної в листі, немає необхідності розривати строковий трудовий договір з працівником, якого тимчасово взяли на цю посаду, чи попереджати його про продовження дії цього договору, оскільки основний працівник так і не вийшов з відпустки для догляду за дитиною.
   
   Директор Департаменту
   правового забезпечення
   
В. Шило

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям