Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 29.10.2009 № 1168

О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 29.10.2009 № 1168



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.07.2014 р. № 2770/0/10-14/021
   
   Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29.10.2009 № 1168
   
    Міністерство соціальної політики України розглянуло Ваше депутатське звернення щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29.10.2009 № 1168 «Деякі питання застосування законодавства про працю фізичною особою, яка використовує найману працю» і повідомляє наступне.
   
    Порушене у Вашому зверненні питання є слушними та актуальними. Слід зазначити, що проблема реєстрації трудових договорів неодноразово обговорювалася на спільних нарадах у Мінсоцполітики.
   
    На сьогодні реєстрація таких договорів службою зайнятості втратила свою актуальність, оскілки після запровадження загальнообов’язкового державного пенсійного страхування введено в дію персоніфікований облік застрахованих осіб, до бази даних якого входять відомості про періоди трудової діяльності особи та сплачені страхові внески, що подаються до Пенсійного фонду України всіма категоріями роботодавців (у тому числі фізичними особами).
   
    Крім того, у 2011 році введено в дію Державний реєстр загальнообов’язкового державного соціального страхування, складовою якого є персоніфікований облік застрахованих осіб (у тому числі інформація про трудову діяльність особи, її доходи, сплату внесків тощо, отримана від органів податкової служби, фондів соціального страхування, роботодавців).
   
    Мінсоцполітики вважає за доцільне виключити із Кодексу законів про працю статтю 24¹, згідно з якою трудовий договір між працівником і фізичною особою, укладений у письмовій формі, підлягає реєстрації в державній службі зайнятості. Відповідні зміни будуть підготовлені та внесені на розгляд робочої групи з розроблення проекту Трудового кодексу України, утвореної наказом Мінсоцполітики.
   
    З повагою
    Міністр
Л. Денісова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям