Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О выплате денежного вознаграждения за добросовестный труд, образцовое выполнение служебных обязанностей педагогическим работникам

О выплате денежного вознаграждения за добросовестный труд, образцовое выполнение служебных обязанностей педагогическим работникам



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.06.2015 р. N 7748/0-14-16/16
   
   Щодо виплати грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків педагогічним працівникам

   У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто в межах компетенції листа щодо виплати грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків педагогічним працівникам і в межах компетенції повідомляється.
   
   Надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків в розмірі до одного посадового окладу передбачено для педагогічних працівників статтею 57 Закону України "Про освіту".
   
   Постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2000 р. N 898 "Про затвердження порядку використання коштів, передбачених статтею 68 Закону України "Про Державний бюджет України на 2000 рік" затверджено Порядок надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків. Цей Порядок поширюється на педагогічних працівників дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів системи загальної середньої освіти, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів та закладів післядипломної освіти чи методичних установ.
   
   Згідно з цією постановою щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків надається відповідно до положення, яке затверджується керівником навчального закладу за погодженням з профспілковим комітетом. Зазначене положення, на нашу думку, має містити, крім показників і умов надання грошової винагороди, перелік можливих упущень, порушень, за які працівники позбавляються грошової винагороди, а також визначати коло працівників, на яких поширюється чинність такої виплати. У разі відсутності в положенні таких норм доцільно внести відповідні зміни до нього.
   
   Згідно із зазначеною постановою розмір щорічної грошової винагороди не може перевищувати одного посадового окладу (ставки заробітної плати) з урахуванням підвищень.
   
   З огляду на викладене, виплата грошової винагороди пропорційно відпрацьованому часу або двічі на рік може мати місце за умови, якщо це передбачено положенням навчального закладу системи освіти.
   
   Заступник Міністра -
   керівник апарату
   
В. Іванкевич

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям