Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О выплате пенсий на территории Донецкой и Луганской областей

О выплате пенсий на территории Донецкой и Луганской областей



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.12.2014 р. № 15353/0/14-161/039
   
   Щодо виплати пенсій на території Донецької і Луганської областей

   Міністерство соціальної політики України розглянуло ваше звернення <…> і повідомляє.
   
   Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 року № 1085-р затверджено перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.
   
   Відповідно до цього розпорядження в окремих районах Донецької та Луганської областей припинена робота територіальних органів Держказначейства, тому виплачувати пенсії та державну допомогу немає можливості.
   
   Відновлення фінансування виплат на території, які переходять під контроль української влади, здійснюється невідкладно.
   
   Разом з цим, відповідно до пункту 8 Тимчасового порядку фінансування бюджетних установ, здійснення соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 року № 595, пенсії та інші соціальні виплати з бюджетів усіх рівнів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування особам, які переміщені на контрольовану територію, виплачуються за заявами таких осіб до органів (установ), які здійснюють такі виплати та взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 року № 509.
   
   Органами Пенсійного фонду України забезпечується у спрощеному порядку переведення пенсійної виплати за новим місцем фактичного проживання осіб, які переїхали із Донецької та Луганської областей в інші регіони України.
   
   Особам, які переселилися в інші регіони України, для вирішення питань з пенсійного забезпечення необхідно особисто звернутися до найближчого управління Пенсійного фонду України.
   
   Зазначеним громадянам забезпечено прийом за місцем тимчасового перебування та розгляд їх звернень у терміновому порядку.
   
   Переведення пенсійної виплати за заявою громадян про запит пенсійної справи при пред’явленні паспорту чи іншого документа, який засвідчує особу, та надані довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.
   
   Пенсію за місцем фактичного перебування (проживання) можливо отримати через підприємство поштового зв’язку або через обрану банківську установу, з яким органи Пенсійного фонду України укладено відповідних договір.
   
   З метою підтримки переміщених сімей (осіб) 01.10.2014 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».
   
   Заступник Міністра
В. Ярошенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям