Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О выполнении квоты ФЛП, использующим труд наемных работников

О выполнении квоты ФЛП, использующим труд наемных работников



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.09.2013 р. N 733/021/106-13
   
   Щодо виконання квоти ФОП, які використовують працю найманих працівників

   
   Міністерство соціальної політики України повідомляє.
   
   Відповідно до частини другої статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота в розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.
   
   У частині третій статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" зазначено, що роботодавці самостійно розраховують квоту, зазначену у частині другій цієї статті, з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах і організаціях і відносяться до неконкурентоспроможним на ринку праці (крім інвалідів), і забезпечують їх працевлаштування самостійно.
   
   Термін "роботодавець" вживається у значенні, наведеному в законах України "Про організації роботодавців", "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".
   
   Додатково повідомляємо, що Порядок надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, визначен наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013 р. N 271.
   
   Заступник директора Департаменту
   праці та зайнятості
О. Мовчан

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям