Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об индексации стипендий

Об индексации стипендий



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.04.2015 р. № 77/10/136-15
   
   Про індексацію стипендій

   Департамент стратегічного планування та аналізу Міністерства соціальної політики України розглянув запит Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо індексації стипендій, надісланий на адресу Міністерства освіти і науки України, і повідомляє.
   
   Відповідно до Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" (з урахуванням змін, внесених Законом України від 28.12.2014 № 76-VIII) проведення індексації грошових доходів населення здійснюється у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік.
   
   Відповідно до пункту 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 № 1078 (із змінами), базовим місяцем при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендій.
   
   Пунктом 10 1 зазначеного Порядку передбачено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено. У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, у зв'язку з переведенням на навчання за державним замовленням, появою підстав для призначення соціальної стипендії, поновленням на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.
   
   Враховуючи зазначене, для студентів, які були зараховані на навчання до 2012 року і отримувати стипендію, розмір якої підвищено у вересні 2012 року, при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії базовим вважався вересень 2012 року, і індекс для проведення індексації розраховується з жовтня 2012 року.
   
   Якщо у студента не було перерви в отриманні стипендії, зокрема за результатами семестрового контролю, то базовим місяцем для проведення індексації залишається вересень 2012 року.
   
   Для студентів, які зараховані на навчання у вересні 2012 року, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється з вересня 2012 року, тобто з місяця призначення стипендії.
   
   Якщо студент за період 2012 - 2015 років не втрачав право на отримання стипендії, то обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії продовжує здійснюватися з вересня 2012 року.
   
   Аналогічно здійснюється індексація для студентів, які були зараховані на навчання у вересні 2013 року.
   
   Виплата сум індексації грошових доходів здійснюється за рахунок джерел, з яких провадяться відповідні грошові виплати, у межах фінансових ресурсів.
   
   Директор Департаменту
    стратегічного планування та аналізу
   
О. Крентовська

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям