Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об исчислении средней заработной платы государственным служащим, которым предоставлялся отпуск в мае этого года

Об исчислении средней заработной платы государственным служащим, которым предоставлялся отпуск в мае этого года



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.06.2016 р. № 784/13/84-16

   
   Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо обчислення середньої заробітної плати державним службовцям, яким надавалась відпустка в травні цього року, та повідомляє.
   
   Із 1 травня 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. N 292 "Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році" державним службовцям підвищено посадові оклади з одночасною зміною структури.
   
   Відповідно до абзацу сьомого пункту 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), у разі зміни структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду.
   
   Враховуючи вищевикладене, розрахунковим періодом для проведення нарахувань виходячи з середньої заробітної плати, передбачених пунктом 1 Порядку, має бути період починаючи з травня 2016 року.
   
   Згідно з абзацом восьмим пункту 2 Порядку у разі, коли зміна структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування відбулася у період, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, а також коли заробітна плата у розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої заробітної плати провадиться з урахуванням виплат, передбачених працівникові згідно з умовами оплати праці, що встановлені після підвищення посадових окладів.
   
   Отже, у випадку проведення нарахування середньої заробітної плати для оплати днів відпустки у травні цього року, необхідно заробітну плату державного службовця, яка нарахована йому за новими умовами оплати праці у травні, помножити на 12 календарних місяців і розділити на календарні дні періоду травень 2015 - квітень 2016 року за винятком святкових і неробочих днів, які припадають на цей період. Одержаний результат множиться на число календарних днів відпустки.
   
   
   Директор Департаменту
О. Товстенко

   
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям