Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об оплате труда слесарей-сантехников

Об оплате труда слесарей-сантехников



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 16.12.2013 р. N 550/13/111-13
   
   Про оплату праці слюсарів-сантехніків

   <...>
   
   Кваліфікаційною характеристикою професії "Слюсар-сантехнік", яка міститься у Випуску 42 "Оброблення металу" (розділ "Слюсарні та складальні роботи у виробництвах машин та устаткування" (книга 4)) Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Міністерства промислової політики України від 20.12.2001 р. N 263*, визначено рівень професійної підготовки робітника, який необхідно мати для виконання покладених на нього обов'язків, і вимоги до стажу роботи. Зокрема, для слюсаря-сантехніка 3 розряду передбачена повна загальна середня освіта та професійно-технічна освіта без вимог до стажу роботи або повна загальна середня освіта та професійна підготовка на виробництві, підвищення кваліфікації та стаж роботи за професією слюсаря-сантехніка 2 розряду не менше 1 року.
   
   Відповідно до Загальних положень Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників Випуску 1 "Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності" (розділ "Професії робітників"), затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. N 336, кваліфікаційні розряди підвищуються насамперед тим робітникам, які успішно виконують професійні завдання та обов'язки, норми праці і вимоги робітничої інструкцій та пройшли відповідне професійне навчання.
   
   Присвоєння і підвищення кваліфікаційних розрядів робітникам здійснюють кваліфікаційні комісії в ході кваліфікаційної атестації. Присвоєння робітнику кваліфікаційного розряду або його підвищення здійснюється з урахуванням складності виконуваних ним робіт, які мають місце в цеху, на дільниці відповідного підприємства, установи, організації.
   
   Отже, присвоєння наступного розряду слюсарю-сантехніку 2 розряду здійснюється в межах кваліфікаційних вимог відповідної кваліфікаційної характеристики шляхом підвищення кваліфікації з урахуванням стажу роботи.
   
   Слід зазначити, що відповідно до Порядку ліцензування діяльності надання освітніх послуг, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 р. N 1019, діяльність підприємств, організацій та установ з питань професійного навчання, яке передбачає видачу свідоцтва державного зразка, підлягає ліцензуванню. Не підлягають ліцензуванню послуги з підвищення кваліфікації, які не передбачають підвищення кваліфікаційного розряду, зокрема на курсах цільового призначення (наприклад, з питань безпеки праці, основ законодавства тощо).
   
   Директор Департаменту
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям