Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об отдельных вопросах оплаты труда

Об отдельных вопросах оплаты труда



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.11.2013 р. № 490/13/116-13
   
   Щодо окремих питань оплати праці

   
   У Департаменті заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики розглянуто лист <…> і в межах компетенції повідомляється.
   
   Список сезонних робіт і сезонних галузей (далі — Список) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.97 р. № 278.
   
   У зазначеному Списку не передбачено сезонної роботи гардеробника у дитячо-юнацьких спортивних школах.
   
   Водночас відповідно до пункту 2 частини першої статті 23 Кодексу законів про працю України трудовий договір може бути укладений на визначений строк, встановлений за погодженням сторін.
   
   Строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на визначений строк з урахуванням характеру наступної роботи або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами.
   
   Зауважимо, що у наказі про прийняття на роботу працівника за строковим договором необхідно зазначити строк трудового договору.
   
   Умови оплати праці працівників дитячих будинків-інтернатів визначено спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 5 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення».
   
   Згідно з пунктом 1.4 розділу 1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених зазначеним наказом, оплата праці керівників, фахівців, технічних службовців і робітників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, посади яких не передбачені цими Умовами (педагогічних працівників, працівників культури, сільського господарства та інших), здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей бюджетної сфери.
   
   Відповідно до переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, посади «вихователь» та «інструктор з праці» відносяться до посад педагогічних працівників.
   
   Оплата праці педагогічних працівників здійснюється відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» та від 15.04.93 р. № 102 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти».
   
   Також згідно із статтею 57 Закону України «Про освіту» держава забезпечує виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки та виплату надбавок за вислугу років щомісячно у розмірах від 10 до 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи.
   
   Виплата допомоги у розмірі посадового окладу провадиться за місцем основної роботи при наданні чергових відпусток згідно з графіком незалежно від тижневого (річного) педагогічного навантаження чи обсягу виконуваних робіт.
   
   
   Заступник директора Департаменту —
   начальник відділу
   
А. Литвин

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям