Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно деятельности централизованных бухгалтерий

Относительно деятельности централизованных бухгалтерий



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 08.11.2013 р. N 1006/13/155-13
   
   Щодо діяльності централізованих бухгалтерій

   
   З набранням чинності Законом України "Про службу в органах місцевого самоврядування" керівні працівники і спеціалісти органів місцевого самоврядування набули статусу посадових осіб.
   
   Централізовані бухгалтерії утворюються за рішенням сільських, селищних, міських рад для ведення бухгалтерського обліку в бюджетних установах і організаціях (закладах освіти, охорони здоров'я тощо). Ці бухгалтерії є самостійними бюджетними установами, до органів місцевого самоврядування не належать.
   
   Ліквідація (реорганізація) централізованих бухгалтерій має провадитись радами, які їх утворили, з дотриманням вимог ст. 40 КЗпП України.
   
   Відповідно до ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" лише на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються питання затвердження, за пропозицією сільського, селищного, міського голови, структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів, витрат на їхнє утримання. У разі потреби до штатного розпису сільських, селищних, міських рад у встановленому порядку може бути введено посади спеціалістів з бухгалтерського обліку (головний спеціаліст, спеціаліст тощо).
   
   Бухгалтерів централізованої бухгалтерії, які звільняються у зв'язку з ліквідацією цієї бухгалтерії, може бути прийнято на вакантні посади спеціалістів у сільську раду з дотриманням вимог чинного законодавства.
   
   Відповідно до п. 7 Типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 04.11.2010 р. N 1055, якщо бухгалтерський облік ведеться не централізовано, то у штати дошкільних навчальних закладів вводиться штатна одиниця посади бухгалтера (головного бухгалтера).
   
   На даний час з метою створення умов для ефективного функціонування централізованих бухгалтерій на виконання пп. 39.3 п. 39 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава", затвердженого Указом Президента України від 12.03.2013 р. N 128, Міністерством фінансів України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання діяльності централізованих бухгалтерій".
   
   
   Директор Департаменту
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям