Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно индексации зарплаты вновь принятых работников

Относительно индексации зарплаты вновь принятых работников



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 12.11.2012 р. N 435/10/136-12
   
   Щодо індексації зарплати новоприйнятих працівників

   
   Департамент стратегічного планування Міністерства соціальної політики України розглянув запит щодо індексації заробітної плати і повідомляє.
   
   Відповідно до пункту 101 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 р. N 1078 (із змінами) (далі - Порядок), визначено, що обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації заробітної плати новоприйнятих працівників здійснюється з місяця прийняття їх на роботу.
   
   Тобто якщо працівника було прийнято на роботу у вересні 2012 року, обчислення індексу споживчих цін здійснюється з вересня 2012 року.
   
   Право на індексацію для новоприйнятих працівників настане, коли індекс споживчих цін, розрахований наростаючим підсумком, перевищить поріг індексації, встановлений у розмірі 101 %.
   
   Одночасно повідомляємо, що пунктом 102 Порядку передбачено, що для працівників, яких переведено на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі або організації, а також переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість, та у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи сума індексації зберігається, якщо сума збільшення заробітної плати менша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць (проведення індексації у разі підвищення грошових доходів визначено у п. 5 Порядку). У разі коли сума збільшення заробітної плати більша, ніж сума індексації, яка повинна нараховуватися за відповідний місяць, такий місяць вважається базовим під час обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації.
   
   Заступник директора Департаменту
   стратегічного планування -
   начальник відділу
   
Н. Підлужна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям