Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно командировки лица, работающего по совместительству

Относительно командировки лица, работающего по совместительству



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.04.2013 р. N 146/13/133-13

   
   У Департаменті заробітної плати та умов праці розглянуто звернення і повідомляємо.
   
   Відповідно до п. 1.4 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. N 59 та зареєстрованої в Мін'юсті 31.03.98 р. за N 218/2658 (із змінами), на час відрядження особи, яка працює за сумісництвом, середній заробіток зберігається на тому підприємстві, що її відрядило. Тобто за дні перебування працівника у відрядженні з основного місця роботи оплата за місцем роботи за сумісництвом не проводиться.
   
   Чинним законодавством не передбачено надання працівникові відпустки без збереження заробітної плати на роботі за сумісництвом у разі, коли за основним місцем роботи він перебуває у відрядженні.
   
   На нашу думку, на підставі довідки з місця роботи працівника за основним місцем роботи або копії наказу (розпорядження) про направлення працівника у відрядження на роботу за сумісництвом в табелі обліку робочого часу можна зробити відмітку "Інші причини неявок ("I")".
   
   Ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах, в установах і організаціях регламентується наказом Держкомстату України від 05.12.2008 р. N 489 "Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці", яким затверджено форми первинної облікової документації з обліку особового складу та використання робочого часу з короткими поясненнями до них.
   
   Директор Департаменту
   
О. Товстенко

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям