Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно начисления единого взноса для лиц, занятых в сельском хозяйстве

Относительно начисления единого взноса для лиц, занятых в сельском хозяйстве



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 12.04.2012 р. N 309/0/18-12/039

   
   
Федерації професійних спілок України

   
   Департаментом пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України розглянуто звернення Волинської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу і повідомляється.
   
   З 1 січня 2011 року набрав чинності Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування".
   
   Особливості сільськогосподарського виробництва врегульовано Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування". Так, для більш повного врахування зайнятості осіб у сільському господарстві передбачено зарахування їм до стажу роботи всього періоду роботи в сільському господарстві, незалежно від періоду отримання зарплати з урахуванням сезонності виробництва.
   
   Відповідно до статті 7 зазначеного Закону для осіб, зокрема, які працюють у сільському господарстві, зайняті на сезонних роботах, які отримують заробітну плату (дохід) за виконану роботу (надані послуги), строк виконання яких перевищує календарний місяць, єдиний внесок нараховується на суму, що визначається шляхом ділення заробітної плати (доходу), виплаченої за результатами роботи, на кількість місяців, за які вона нарахована.
   
   Перший заступник Міністра
   
В. Надрага

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям