Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оформления трудовых отношений

Относительно оформления трудовых отношений



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.05.2012 р. N 5127/0/14-12/06

   
   Державна інспекція праці України та її територіальні органи в ході перевірок контролюють питання оформлення трудових відносин відповідно до законодавства. У разі встановлення фактів підміни трудових відносин цивільно-правовими, що містять у собі ознаки трудових, державними інспекторами праці вживаються заходи щодо усунення порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.
   
   Так, упродовж 2011 року державними інспекторами праці виявлено 2757 працівників, які виконували роботи на підставі цивільно-правових договорів, що містили в собі ознаки трудових договорів, за результатами перевірок всім роботодавцям внесені приписи про усунення виявлених порушень.
   
   Слід зазначити, що проект Трудового кодексу України (внесений народними депутатами України В. Г. Харою, Я. М. Сухим та О. М. Стояном, реєстр. N 1108, прийнятий за основу до другого читання) містить норму, яка передбачає, що у разі якщо органами державного нагляду і контролю за додержанням трудового законодавства або в судовому порядку буде встановлено, що відносини за цивільно-правовим договором фактично є трудовими відносинами, до таких відносин застосовуються норми цього Кодексу.
   
   Перший заступник Міністра
   
В. Надрага

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям