Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оплаты труда специалистов по социальной работе

Относительно оплаты труда специалистов по социальной работе



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

   ЛИСТ

   від 27.05.2013 р. N 384/13/84-14

   

   Щодо оплати праці фахівців із соціальної роботи


   Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо оплати праці фахівців із соціальної роботи і повідомляє.

   При визначенні умов та розмірів оплати праці фахівців із соціальної роботи Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді необхідно керуватись Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров'я України від 05.10.2005 р. N 308/519 (із змінами, внесеними наказом від 08.06.2012 р. N 349/429), далі - Умови.

   Схема тарифних розрядів посад (професій) фахівців із соціальної роботи Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді визначається згідно з пп. 2.2.12 Умов.

   Тарифний розряд визначається залежно від наявної кваліфікаційної категорії: провідним фахівцям із соціальної роботи за 12 тарифним розрядом; першої кваліфікаційної категорії - 11; другої - 10 і без категорії - 9 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів.

   Крім того, фахівці із соціальної роботи Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді згідно з п. 2.6 додатка 3 до Умов мають право на підвищення на 15 відсотків посадових окладів у зв'язку із шкідливими та важкими умовами праці, враховуючи особливий характер їх праці (робота з сім'ями, в яких є особи, які звільнились з місць позбавлення волі, алкозалежні, наркозалежні, ВІЛ-інфіковані, особи, які скоюють насильство в сім'ї, тобто з соціально небезпечними). При цьому їх робочі місця атестації не потребують.

   Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці, затверджується керівником закладу, установи за погодженням з профспілковим комітетом залежно від функціональних обов'язків та обсягу роботи у шкідливих та важких умовах праці.

   

   Директор Департаменту
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям