Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно перечня документов, которые дают право на бесплатный проезд для детей из многодетных семей

Относительно перечня документов, которые дают право на бесплатный проезд для детей из многодетных семей



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 21.08.2015 р. № 210/59/208-15

   Департамент сімейної, тендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України розглянув Ваше звернення, щодо, переліку документів, які надають право на безоплатний проїзд для дітей з багатодітних сімей та повідомляє.
   
   Статтею 13 Закону України «Про охорону дитинства», багатодітним сім'ям передбачено ряд пільг, а батькам і дітям з багатодітних сімей, для підтвердження їх статусу, видаються відповідні посвідчення.
   
   Посвідчення видаються структурним підрозділом районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчим органом міської ради відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 209 «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї».
   
   Ситуація із незабезпеченням переважної більшості обласних державних адміністрацій бланками посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї склалася внаслідок відсутності фінансування.
   
   Однак складне становище із зазначеного питання на сьогодні тимчасово врегульовано шляхом складання списків батьків багатодітних сімей та обміном інформацією між структурними підрозділами місцевих держадміністрацій та надавачами послуг.
   
   Забезпечення пільгами дітей з багатодітних сімей, зокрема безоплатного проїзду у транспорті, також тимчасово врегульовано шляхом узгодження питання між Мінсоцполітики та Мінінфраструктури, зокрема, безкоштовний проїзд дітей здійснюватиметься на підставі:
   
   довідки про склад сім'ї, форма якої затверджена наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 № 204 (зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 13.09.2003 за № 709/8030);
   
   копії свідоцтва про народження дитини, завіреної печаткою районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад (для дітей віком від 6 до 16 років);
   
   оригіналу документа, що посвідчує особу, з фотокарткою (учнівський квиток — для дітей від 6 до 16 років; студентський квиток або паспорт — для дітей від 16 до 18 років).
   
   За інформацією Мінінфраструктури громадські організації, діяльність яких пов'язана з автомобільним транспортом, профспілки та роботодавців транспорту, а також ДП «Київпассервіс» поінформовано щодо надання пільги на проїзд дітям з багатодітних сімей на безкоштовній основі відповідно до вищезазначених документів.
   
   Для отримання додаткової інформації Вам необхідно звернутись до структурного підрозділу Міністерства інфраструктури за місцем реєстрації.
   
   З повагою
   Заступник директора Департаменту — начальник відділ попередження насильства в сім'ї
О. Кулик

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям