Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно прекращения трудового договора по соглашению сторон

Относительно прекращения трудового договора по соглашению сторон



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.04.2014 р. N 60/06/186-14

   Юридичне управління Міністерства соціальної політики розглянуло лист від 12.03.2014 р. N 4/0002423 та в межах компетенції повідомляє наступне.
   
   Відповідно до пункту 1 статті 36 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП) однією з підстав припинення трудового договору є угода сторін.
   
   Законодавством не встановлено відповідного порядку чи строків припинення трудового договору за угодою сторін, у зв’язку з чим вони визначаються працівником і власником або уповноваженим ним органом у кожному конкретному випадку.
   
   Звільнення за угодою сторін означає, що роботодавцем та найманим працівником досягнуто спільної згоди щодо припинення трудового договору у визначений строк.
   
   Законодавством не передбачено обов'язкового оформлення письмового документа, що ініціює звільнення (заяви працівника або повідомлення роботодавця), тому ініціатива щодо звільнення може бути висловлена працівником або роботодавцем іншій стороні усно.
   
   У наказі (розпорядженні) про звільнення за згодою сторін зазначаються підстава звільнення за угодою сторін з посиланням на пункт 1 статті 36 КЗпП, дата звільнення, про яку домовлялися сторони.
   
   Працівник фіксує свою згоду шляхом поставлення свого підпису під час ознайомлення з наказом.
   
   Одночасно повідомляємо, що листи міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, рекомендаційний та необов'язковий характер.
   
   Начальник
   Юридичного управління
О. Туліна

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям