Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно премирования главного бухгалтера

Относительно премирования главного бухгалтера



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.12.2013 р. N 1141/13/155-13
   
   Щодо преміювання головного бухгалтера

   
   Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув в межах компетенції лист щодо преміювання головного бухгалтера і повідомляє.
   
   На даний час оплата праці працівників окремих галузей бюджетної сфери здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року N 1298 і розроблених на її основі галузевих наказів.
   
   Так, умови оплати праці працівників установ освіти і науки затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. N 557 "Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ".
   
   Згідно з пунктом 5 даного наказу керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ надане право в межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків, надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання; затверджувати порядок і розміри преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи в межах коштів на оплату праці.
   
   Преміювання керівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, їх заступників, установлення їм надбавок і доплат до посадових окладів, надання матеріальної допомоги здійснюються за рішенням органу вищого рівня у межах наявних коштів на оплату праці.
   
   Конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників визначаються у положенні про преміювання відповідного органу залежно від наявних коштів на ці цілі.
   
   Професійна назва роботи "Головний бухгалтер" з кодом 1231 (Національний класифікатор України ДК 003:2010 "Класифікатор професій", затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. N 327) за професійною класифікацією відноситься до професійного угрупування "Керівники фінансових, бухгалтерських, економічних, юридичних та адміністративних підрозділів та інші керівники", тому його преміювання, як і інших працівників, здійснюється за рішенням керівника відповідної установи, закладу на підставі наказу.
   
    Директор Департаменту
   
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям