Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно социальной поддержки семей с детьми

Относительно социальной поддержки семей с детьми



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.08.2014 р. № 2017/5/123-14
   
   Щодо соціальної підтримки сімей з дітьми

   Департамент державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України розглянув звернення, що надійшли до Апарату Верховної Ради України та Секретаріату Кабінету Міністрів України, і повідомляє.
   
   Статтею 95 Конституції України встановлено, що виключно законом про Державний бюджет України визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків.
   
   Одним із принципів бюджетної системи України Бюджетним кодексом України визначено збалансованість, виходячи з якого повноваження на здійснення витрат бюджету повинні відповідати обсягу надходжень до бюджету на відповідний бюджетний період.
   
   Слід також відмітити, що Конституційний Суд України своїм Рішенням від 26.12.2011 № 20-рп/2011 підкреслив, що одним із визначальних елементів у регулюванні суспільних відносин у соціальній сфері є дотримання принципу пропорційності між соціальним захистом громадян та фінансовими можливостями держави. При цьому було зазначено, що згідно зі статтею 22 Загальної декларації прав людини розміри соціальних виплат і допомоги встановлюються з урахуванням фінансових можливостей держави.
   
   Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" з 1 липня 2014 року об'єднано допомогу при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги та встановлено фіксований розмір допомоги при народженні дитини у сумі 41280 гривень незалежно від кількості народжених дітей.
   
   Разом з тим постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" від 25.06.2014 № 208 передбачено, що для осіб, у яких закінчився строк виплати допомоги при народженні першої дитини, яка виплачується 24 місяці, на наступних 12 місяців призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку в розмірі 130 гривень.
   
   Зазначаємо, що покриття витрат на виплату державних допомог здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України і розмір допомог встановлюється з його видаткової частини. В нинішніх умовах соціально-економічного розвитку України підвищення розміру державних грошових допомог є не на часі.
   
   Крім того повідомляємо, що соціальна підтримка сімей з дітьми здійснюється не лише шляхом виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а також у вигляді призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, надання соціальних послуг, житлових субсидій, компенсацій та пільг.
   
   Директор Департаменту
В. Музиченко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям