Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно учета вознаграждения за своевременное выполнение исполнительного документа при исчислении средней зарплаты

Относительно учета вознаграждения за своевременное выполнение исполнительного документа при исчислении средней зарплаты



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.09.2012 р. N 633/13/155-12
   
   Щодо врахування винагороди за своєчасне виконання виконавчого документа при обчисленні середньої зарплати

   
   Департамент заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо врахування винагороди за своєчасне виконання виконавчого документа в повному обсязі при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу днів відпустки та повідомляє.
   
   Відповідно до статті 46 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець, який забезпечив своєчасне виконання виконавчого документа в повному обсязі, за рахунок стягнутого з боржника виконавчого збору одержує винагороду в розмірі п'яти відсотків стягнутої ним суми або вартості майна, але не більше п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за виконавчим документом немайнового характеру - не більше п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
   
   Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться згідно з нормами Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.
   
   При обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження включаються: основна заробітна плата; доплати і надбавки; премії, які не носять одноразового характеру; винагорода за підсумками річної роботи та за вислугу років, індексація тощо.
   
   Відповідно до підпункту "б" пункту 4 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження не виключаються одноразові виплати.
   
   У випадку, вказаному в листі, державному виконавцю виплачується винагорода за своєчасне виконання виконавчого документа відповідно до вищевказаної статті Закону України "Про виконавче провадження". Така винагорода є одноразовою виплатою.
   
   Із одноразових виплат враховуються лише одноразова винагорода за підсумками роботи за рік і за вислугу років.
   
   Враховуючи вищевикладене, винагорода за своєчасне виконання виконавчого документа не враховується при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки.
   
   Директор Департаменту
   
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям