Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо врахування премії за виконання особливо важливих завдань (Лист Мінсоцполітики від 24.11.2017 р. N 262/0/103-17)

Щодо врахування премії за виконання особливо важливих завдань (Лист Мінсоцполітики від 24.11.2017 р. N 262/0/103-17)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 24.11.2017 р. N 262/0/103-17

Щодо врахування премії за виконання особливо важливих завдань

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув <...> запит щодо врахування премії за виконання особливо важливих завдань при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки та виплати компенсації невикористаної відпустки при звільненні згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. N 100 (далі - Порядок), і повідомляє.

Відповідно до пункту 3 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження включаються, зокрема, премії за виконання особливо важливих завдань, які виплачуються відповідно до затверджених показників і умов преміювання з урахуванням тих завдань, що стоять перед кожним структурним підрозділом чи працівником (за результатами роботи за місяць, квартал, півріччя).

Згідно з пунктом 4 Порядку виплати за виконання окремих доручень, утому числі премії за виконання особливо важливих завдань (крім премій за підсумками роботи за рік), не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження.

Пунктом 3.2.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держстату від 13.01.2004 р. N 5, визначено, що премії за виконання важливих і особливо важливих завдань належать до одноразових заохочувальних виплат.

Водночас зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз'яснювальний та рекомендаційний характер.

 

Директор Департаменту

О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям