Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо застосування обмежень при нарахуванні допомоги по вагітності та пологах і допомоги по тимчасовій непрацездатності (лист Мінсоцполітики від 18.05.2017 р. № 254/0/86-17/273)

Щодо застосування обмежень при нарахуванні допомоги по вагітності та пологах і допомоги по тимчасовій непрацездатності (лист Мінсоцполітики від 18.05.2017 р. № 254/0/86-17/273)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 18.05.2017 р. № 254/0/86-17/273

Щодо застосування обмежень при нарахуванні допомоги по вагітності та пологах і допомоги по тимчасовій непрацездатності

Департамент соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики розглянув листи <...> і повідомляє, що Мінсоцполітики, зокрема у листі від 23.06.2016 р. N 215/18/99-16, наведено алгоритм розрахунку допомоги по вагітності та пологах у разі коли середньоденна заробітна плата, розрахована з фактичної заробітної плати, є меншою за середньоденну заробітну плату, розраховану з мінімальної заробітної плати на час настання страхового випадку.

На нашу думку, аналогічний алгоритм розрахунку має застосовуватися у випадку обмеження суми допомоги у місяцях, які містять 31 календарний день, для обчислення допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць двома розмірами мінімальної заробітної плати та для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності у разі коли працівник перебував на лікарняному весь місяць за різними страховими випадками.

Звертаємо увагу, що пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. N 1266 "Про обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням" право давати роз'яснення щодо застосування Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого зазначеною постановою, надано Міністерству соціальної політики.

Водночас повідомляємо, що на сьогодні Мінсоцполітики разом із виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності опрацьовується питання щодо внесення змін до законодавчих та нормативно-правових актів, зокрема з метою удосконалення порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

 

Директор Департаменту соціального
страхування та партнерства

О. Савенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям