Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О начислении помощи по беременности и родам

О начислении помощи по беременности и родам



   

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 06.05.2010 р. N 150/18/153-10
   
   Про нарахування допомоги по вагітності та пологах

   
   Змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 р. N 1332 до Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням (далі - Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. N 1266, передбачено обмеження середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку допомоги по вагітності та пологах розміром середньої заробітної плати за всіма видами економічної діяльності у відповідному регіоні у разі коли застрахована особа працювала та сплачувала страхові внески менше ніж календарний місяць (абзац другий пункту 6 Порядку).
   
   У той же час особам, які протягом року перед настанням страхового випадку мали інші місця роботи, де сплачувалися страхові внески з врахуванням яких середня заробітна плата (дохід) буде вища, ніж тільки з останнього місця роботи, надана можливість взяти для розрахунку заробітну плату (дохід) за цими місцями роботи сумарно за шість календарних місяців у 12-місячному періоді перед настанням страхового випадку. У цьому випадку обчислення середньої заробітної плати здійснюється робочими органами відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності відповідно до пункту 17 Порядку на підставі довідок про середню заробітну плату, що подаються застрахованою особою (абзац третій пункту 6 Порядку). Розрахована таким чином середня заробітна плата обмежується тільки максимальною величиною заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески до Фонду.
   
   До розрахунку допомоги по вагітності та пологах включається середня заробітна плата, розрахована відповідно до абзацу третього пункту 6 Порядку, у межах максимальної величини заробітної плати,з якої були сплачені страхові внески.
   
   Заступник директора Департаменту
   соціального партнерства
   загальнообов'язкового державного
   соціального страхування
   
О. Постоюк

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям