Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О порядке исчисления средней заработной платы (дохода) для расчета выплат по общеобязательному государственному социальному страхованию

О порядке исчисления средней заработной платы (дохода) для расчета выплат по общеобязательному государственному социальному страхованию



   
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.06.2006 р. № 413/020/99-06
   
   Щодо порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням

   На ваш лист щодо застосування абзацу другого пункту 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266 (із змінами від 22.02.2006 р. № 193), повідомляємо.
   
   1. Сезонний характер виробництва визначається відповідно до Списку сезонних робіт і сезонних галузей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 1997 року № 278 (із змінами). Така норма передбачена у зв'язку із значним коливанням заробітної плати на виробництвах сезонного характеру протягом року.
   
   2. Зазначена норма стосується обчислення середньої заробітної плати (доходу) осіб, робота яких пов'язана із сезонним характером виробництва, для розрахунку виплат за трьома видами загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.
   
   Крім того, 12-місячний розрахунковий період береться також і для обчислення середньої заробітної плати для осіб, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської атомної станції з експлуатації, при призначенні частини допомоги по безробіттю понад розміри та тривалість виплат за страхуванням на випадок безробіття, що відповідає нормі статті 12 Закону України "Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого четвертого енергоблока цієї АЕС на екологічно безпечну систему". На цю категорію осіб поширено порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу), що встановлений для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.
   
   3. Довідка про середню заробітну плату для осіб, які вивільняються з роботи у зв'язку з достроковим зняттям Чорнобильської атомної станції з експлуатації, для визначення частини допомоги по безробіттю понад розміри та тривалість виплат за страхуванням на випадок безробіття та осіб, робота яких пов'язана із сезонним характером виробництва, направлена Державному центру зайнятості листом від 12.04.2006 р. № 213/020/99-06 (додається).
   
   Додаток на 1 арк.
   
   Директор Департаменту політики
   державного соціального
   страхування
   
Т. Антоненко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям