Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно предоставления ежегодного дополнительного отпуска за работу с вредными и тяжелыми условиями труда работникам, которым на предприятии установлен неполный рабочий день

Относительно предоставления ежегодного дополнительного отпуска за работу с вредными и тяжелыми условиями труда работникам, которым на предприятии установлен неполный рабочий день



   

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.03.2010 р. N 49/0/010/80-10
   
   Щодо надання щорічної додаткової відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці


   
   Право працівника на щорічну додаткову відпустку за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці визначається згідно зі Списком виробництв, цехів, професій і посад зі шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.97 р. N 1290 (у редакції постанови КМУ від 13.05.2003 р. N 679).
   
   Конкретна тривалість такої відпустки встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.
   
   Згідно з Порядком застосування вищезазначеного Списку, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 30.01.98 р. N 16 та зареєстрованим Міністерством юстиції України 30.01.98 р. N 57/2497, у розрахунок часу, що дає право працівнику на додаткову відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, професій, посад.
   
   Розрахунок має вестись від нормальної або скороченої тривалості робочого дня, визначеної законодавством для певного виду виробництв, професій, посад.
   
   Отже, у даному випадку, працівники, яким на підприємстві встановлено неповний робочий день (3 години на день), права на щорічні додаткові відпустки не мають.
   
   Головний державний експерт
   зумов праці України
   
   
С. Рябоконь

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям