Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно установления доплаты к должностному окладу за совмещение профессий (должностей)

Относительно установления доплаты к должностному окладу за совмещение профессий (должностей)



   

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 10.02.2010 р. N 125/13/84-10
   
   Щодо встановлення доплати за суміщення професій


   
   Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист щодо встановлення доплати до посадового окладу за суміщення професій (посад) і повідомляє.
   
   Умови оплати праці працівників Національного наукового центру "Національний фізико-технічний інститут" НАН України визначаються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. N 74 "Про умови оплати праці працівників бюджетних науково-дослідних установ і організацій та інших наукових установ Національної академії наук" та відповідним розпорядженням Президії НАН України.
   
   Підпунктом 3 пункту 2 цієї постанови Кабінету Міністрів України передбачено встановлення працівникам доплати за суміщення професій (посад) у розмірі до 50 відсотків посадового окладу відсутнього працівника або за вакантною посадою.
   
   Зазначена доплата не встановлюється керівникам установ, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів та їх заступникам.
   
   Посади начальників бюро (служб, секторів, груп) у складі відділів (служб) тощо належать до керівників структурних підрозділів.
   
   Положення постанови Ради Міністрів СРСР від 4 грудня 1981 р. N 1145 "Про порядок і умови суміщення професій (посад)" та Інструкції Держкомпраці, Мінфіну СРСР і ВЦРПС від 14 травня 1982 р. N 53-ВЛ "Про порядок і умови суміщення професій (посад)" застосовуються тільки у частині визначення поняття "суміщення професій (посад)".
   
   Зазначена Інструкція визначає суміщення професій (посад) як виконання працівником поряд із своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткової роботи за іншою професією (посадою) (у межах робочого часу за основною роботою).
   
   Директор Департаменту
   
О. Товстенко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям