Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно увольнения наемного работника

Относительно увольнения наемного работника



   

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 29.06.2010 р. N 132/06/186-10


   
   Юридичне управління Міністерства в межах компетенції розглянуло лист від 27.05.2010 р. N 59 щодо звільнення найманого працівника і повідомляє наступне.
   
   Пунктом 3 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України передбачено, що однією з підстав припинення трудового договору є заклик або вступ працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу.
   
   Для звільнення на зазначених підставах працівник повинен подати власнику або уповноваженому ним органу порядку військкомату або інший документ, що підтверджує призов або прийом на військову службу.
   
   Відповідно зняття трудового договору з реєстрації в зв’язку з призовом найманого працівника на строкову військову службу має обгрунтовуватися на мотивованій заяві фізичної особи - роботодавця і працівника заяві, покликаного до лав Збройних Сил України, а також в обов'язковому порядку фізична особа - роботодавець має представити в центр зайнятості порядку, довідку відповідного військового комісаріату або інший документ,що підтверджує призов або прийом громадянина на військову службу.
   
   В іншому випадку фізична особа - роботодавець має можливість вирішувати питання про зняття трудового договору з реєстрації шляхом встановлення факту припинення трудових відносин в судовому порядку.
   
   Начальник
   Юридичного управління
   
І. Тубелец

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям