Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно заполнения трудовых книжек работников и членов фермерского хозяйства

Относительно заполнения трудовых книжек работников и членов фермерского хозяйства



   
МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.05.2008 р. № 144/06/186-08
   
   Щодо заповнення трудових книжок працівників та членів фермерського господарства

   На ваш лист Юридичне управління в межах своєї компетенції повідомляє наступне.
   
   Згідно зі статтею 27 Закону України "Про фермерське господарство" видача трудових книжок членам фермерського господарства і громадянам, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом), та їх ведення здійснюються відповідно до законодавства України про працю.
   
   Згідно із статтею 34 зазначеного Закону час роботи у фермерському господарстві членів господарства та осіб, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом), зараховується до загального і безперервного стажу роботи на підставі записів у трудовій книжці і документів, що підтверджують сплату внесків на соціальне страхування.
   
   Порядок ведення трудових книжок визначений постановою Кабінету Міністрів України "Про трудові книжки працівників" від 27.04.93 р. № 301 та Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 р. № 58 (зі змінами).
   
   Відповідно до абзацу третього пункту 4.1 зазначеної вище Інструкції у разі звільнення осіб, які працювали в селянському (фермерському) господарстві за трудовим договором або припинення членства в селянському (фермерському) господарстві після відповідних записів у трудових книжках, зроблених головою селянського (фермерського) господарства, трудовий стаж у цьому господарстві підтверджується підписом керівника, заступника, іншої уповноваженої на це особи та завіряється печаткою місцевого органу державної виконавчої влади.
   
   Виходячи з вищенаведеного, зазначена Інструкція чітко визначає повноваження місцевого органу державної виконавчої влади щодо завірення печаткою трудового стажу працівників фермерських господарств.
   
   Начальник Юридичного
   Управління
   
І. Тубелець

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям