Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О получении информации из Государственного реестра прав совладельцами многоквартирного дома

О получении информации из Государственного реестра прав совладельцами многоквартирного дома



   
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 03.03.2016 р. № 1534/19/32-16

   
   Начальникам головних територіальних управлінь Міністерства юстиції України в областях та місті Києві
   
   Міністерство юстиції доручає довести до відома органів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, нотаріусів, органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій, а також суб'єктів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, таку інформацію.
   
   Абзацом першим частини другої статті 32 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" визначено, що для фізичних та юридичних осіб інформація за об'єктом нерухомого майна та суб'єктом речового права надається, зокрема, в паперовій формі державним реєстратором прав на нерухоме майно.
   
   Порядок надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі - Державний реєстр прав) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року N 1127 "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (далі - Порядок).
   
   Так, пунктом 5 Порядку передбачено, що за надання інформації з Державного реєстру прав справляється плата у розмірі, встановленому Кабінетом Міністрів України, крім випадків, передбачених законом.
   
   Зазначаємо, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (абзац другий статті 19 Конституції України).
   
   Звертаємо увагу, що безоплатність одержання інформації з Державного реєстру прав співвласниками багатоквартирного будинку встановлена Законом України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", а саме згідно з пунктом 4 частини першої статті 6 цього Закону співвласники багатоквартирного будинку мають права безоплатно одержувати інформацію про суб'єктів права власності на всі квартири та нежитлові приміщення у багатоквартирному будинку і площу таких квартир та приміщень у порядку і межах, визначених законом.
   
   Викладене прийняти до уваги, неухильного дотримання та використання у роботі.
   
   
   
   Заступник Міністра
   з питань державної реєстрації
П. Мороз

   
   
   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям