Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 29 октября 2009 № 1168 «Некоторые вопросы применения законодательства о труде физическим лицом, использующим наемный труд»

О внесении изменений в постановление Кабинета Министров Украины от 29 октября 2009 № 1168 «Некоторые вопросы применения законодательства о труде физическим лицом, использующим наемный труд»



   
МНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.05.2014 р. № 211-0-2-14/7.2
   
    Міністерство юстиції розглянуло Ваше звернення щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1168 «Деякі питання застосування законодавства про працю фізичною особою, яка використовує найману працю» (далі постанова Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1168) в частини посвідчення нотаріусом заяви працівника про згоду на реєстрацію трудового договору у разі його відсутності під час реєстрації такого договору, і повідомляє.
   
    Статтею 5 Закону України «Про нотаріат» (далі – Закон) на нотаріуса покладено обов’язок вчиняти нотаріальні дії відповідно до Закону і принесеної присяги та відмовити у вчиненні нотаріальної дії, якщо вчинення такої дії суперечить законодавству України.
   
    Перелік нотаріальних дій, що вчиняють нотаріуси України, визначено статтею 34 Закону, відповідно до якої нотаріуси серед іншого посвідчують правочини, а також засвідчують справжність підпису на документах.
   
    Згідно зі статтею 54 Закону нотаріуси посвідчують правочини, щодо яких законодавством встановлено обов’язкову нотаріальну форму, а також за бажанням сторін й інші правочини.
   
    Щодо засвідчення справжності підпису на документах зазначаємо, що статтею 78 Закону визначено основні вимоги до документів, на яких підпис особи може бути засвідчено нотаріально.
   
    Відповідно до вказаної статті Закону нотаріус засвідчує справжність підпису на документах, зміст яких не суперечить законові, які не мають характеру угод та не містять у собі відомостей, що порочать честь і гідність людини.
   
    Враховуючи наведене, Міністерство юстиції підтримує зазначену у Вашому зверненні пропозицію стосовно внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 жовтня 2009 року № 1168.
   
    Поряд з цим зазначаємо, що головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики, зокрема, у сфері трудових відносин є Міністерство соціальної політики, яке відповідно до покладених на нього завдань розробляє пропозиції щодо вдосконалення законодавства та подає їх у встановленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.
   
    З повагою
    Міністр
Павло Петренко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям