Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О вступлении в силу постановления Кабинета Министров Украины от 17.06.2015 г. № 413

О вступлении в силу постановления Кабинета Министров Украины от 17.06.2015 г. № 413



   
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 30.09.2015 р. № 25412-0-33-15/10.2
   
   Щодо набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413

   <...>
   
   Статтею 57 Конституції України встановлено, що закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, мають бути доведені до відома населення у порядку, встановленому законом.
   
   Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, не доведені до відома населення у порядку, встановленому законом, є нечинними.
   
   Відповідно до частин першої та п’ятої статті 52 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» постанови Кабінету Міністрів України, крім постанов, що містять інформацію з обмеженим доступом, набирають чинності з дня їх офіційного опублікування, якщо інше не передбачено самими постановами, але не раніше дня їх опублікування.
   
   У випадках, передбачених законом, постанови Кабінету Міністрів України або їх окремі положення, що містять інформацію з обмеженим доступом, не підлягають опублікуванню і набирають чинності з моменту їх доведення в установленому порядку до виконавців, якщо цими постановами не встановлено пізніший термін набрання ними чинності.
   
   Постанови Кабінету Міністрів України публікуються в «Офіційному віснику України», газеті «Урядовий кур’єр», акти Кабінету Міністрів України також оприлюднюються шляхом їх розміщення на офіційному веб-сайті Кабінету Міністрів України.
   
   Постанова Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 включена до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів 25 червня 2015 року з присвоєнням реєстраційного коду 77463/2015, опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» від 27 червня 2015 року № 115, в інформаційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 3 липня 2015 року № 50, стаття 1612, та набрала чинності з дня офіційного опублікування.
   
   Також повідомляємо, що питання щодо визначення поняття нормативно-правового акта, встановлення єдиних вимог до розроблення проектів усіх нормативно-правових актів, визначення їх видів, форм, ієрархії, а також офіційного оприлюднення та набрання ними чинності мають бути комплексно врегульовані законом України про нормативно-правові акти.
   
   Водночас інформуємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами і не можуть встановлювати нові правові норми, а мають лише інформаційний, рекомендаційний, роз’яснювальний характер та є службовою кореспонденцією.
   
   Перший заступник Міністра
Н. Севостьянова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям