Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно порядка вступления в силу налоговых разъяснений

Относительно порядка вступления в силу налоговых разъяснений



   
МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 20.05.2010 р. N 665-10-24

   
   Міністерство юстиції за результатами розгляду звернення щодо порядку набрання чинності податковими роз'ясненнями повідомляє таке.
   
   На сьогодні порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів встановлено Указами Президента України від 13.12.96 р. N 1207 "Про опублікування актів законодавства України в інформаційному бюлетені "Офіційний вісник України" та від 10.06.97 р. N 503 "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності".
   
   Враховуючи те, що відповідно до пп. "г" пп. 4.4.2 ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" податкове роз'яснення не має сили нормативно-правового акта та не підлягає державній реєстрації в органах юстиції згідно з пп. "е" п. 5 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.92 р. N 731, такі роз'яснення доводяться до відома платників податків у порядку та спосіб,що визначені пп. "г", "е" та "є" пп. 4.4.2 ст. 4 цього Закону.
   
   
   Заступник Міністра
   
Л. Горбунова

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям