Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О предоставлении информации в соответствии с разделом 5 Инструкции N 136 об экспортных, импортных операциях

О предоставлении информации в соответствии с разделом 5 Инструкции N 136 об экспортных, импортных операциях



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 22.01.2015 р. N 28-311/4048

   Департамент контролю, методології та ліцензування валютних операцій
   
Головному управлінню Національного банку України по м. Києву і Київській області,
   територіальним управлінням Національного банку України, Операційному управлінню
   Національного банку України, Асоціації українських банків, банкам України

   
Про надання інформації згідно з розділом 5 Інструкції N 136 про експортні, імпортні операції

   Згідно з пунктом 5.1 розділу 5 Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями1 (далі - Інструкція N 136) банки надсилають усі передбачені цим розділом повідомлення до десятого числа місяця, наступного за звітним, а повідомлення згідно з пунктом 5.7 у визначені ним строки податковим органам за місцем реєстрації резидентів поштою з отриманням поштового підтвердження про їх вручення адресату або кур'єром банку з обов'язковою відміткою податкових органів про отримання.
   
   ____________
   1 Затверджена постановою Правління Національного банку України від 24.03.99 N 136 (зі змінами).
   
   Наказом Державної фіскальної служби України від 07.11.2014 N 256 "Про переміщення та закінчення простою" (далі - Наказ) визначено перелік територіальних органів Міністерства доходів і зборів та Державної фіскальної служби Донецької та Луганської областей, у яких змінено юридичні адреси та на які покладено виконання функціональних обов'язків.
   
   Ураховуючи викладене та у зв'язку зі зверненням Державної фіскальної служби України до Національного банку України пропонуємо банкам при надсиланні податковим органам передбачених розділом 5 Інструкції N 136 повідомлень, зокрема, керуватись інформацією, що міститься у додатку до Наказу. Тобто, повідомлення про відповідні операції суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності слід направляти за новою адресою місцезнаходження територіального органу Державної фіскальної служби України, що знаходиться на тимчасово неконтрольованій території.
   
   Додатково повідомляємо, що з текстом Наказу можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у розділі "Інформація для Сходу України", а також у системі інформаційно-правового забезпечення "ЛІГА:ЗАКОН".
   
   Окрім того, інформація щодо зміни місця реєстрації Головного управління Міндоходів у Донецькій області та його територіальних органів розміщена в офіційному друкованому виданні "Голос України" від 29.11.2014 N 231 (5981).
   
   Заступник директора Департаменту
   контролю, методології та
   ліцензування валютних операцій
   
Г. Д. Хромоногова

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям