Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О работе банковских учреждений 9 - 11 мая 2014 года

О работе банковских учреждений 9 - 11 мая 2014 года



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЕЛЕКТРОННЕ ПОВІДОМЛЕННЯ
   
   від 06.05.2014 р. N 25-205/21436

   
   Департамент платіжних систем та розрахунків
   
Операційному та територіальним управлінням Національного банку України,
   установам Національного банку України - учасникам СЕП, банкам України та їх філіям,
   Незалежній асоціації банків України, Асоціації українських банків, Асоціації "Український
   Кредитно-Банківський Союз"

   
Про роботу банківських установ 9 - 11 травня 2014 року

   
   Повідомляємо, що у період з 9 травня до 11 травня 2014 року (включно) система електронних платежів Національного банку України не працюватиме.
   
   Для належного обслуговування клієнтів у зазначені дні банкам необхідно організувати роботу щодо своєчасної виплати заробітної плати, пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат, забезпечити безперебійну роботу банкоматів, обмінних пунктів та підкріплення їх готівкою різних номіналів.
   
   Банки можуть завчасно отримати у відповідних територіальних управліннях Національного банку України готівку для підкріплення операційних кас.
   
   У разі потреби банки можуть здійснювати касові операції з 9 травня до 11 травня 2014 року (включно). Ці операції мають бути зареєстровані та відображені в бухгалтерському обліку згідно з пунктом 2.11 глави 2 Положення про організацію операційної діяльності в банках України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 18 червня 2003 року N 254 (зі змінами).
   
   Керівникам територіальних управлінь Національного банку України в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях та банків України, установи яких розташовані в цих областях, посилити безпеку приміщень.
   
   Керівникам банків, установи яких розташовані в вищезазначених областях, здійснювати оперативний контроль за їх роботою.
   
   Керівникам банків, установи яких розташовані в Донецькій та Луганській областях (зокрема, містах Краматорськ, Слов'янськ, Горлівка, Єнакієве, Макіївка, Дружківка, Маріуполь, Харцизьк та інших):
   
   визначати режим роботи банківських установ у вищезазначені дні, виходячи з ситуації, що складається у регіоні;
   
   у разі неможливості забезпечити роботу банківських установ та банкоматів у штатному режимі завчасно повідомити клієнтам режим роботи банківських установ та способи і місця їх обслуговування;
   
   ужити додаткових заходів щодо зниження рівня максимальних обсягів готівки, що зберігаються в установах банків, з урахуванням наявних засобів безпеки;
   
   перевезення валютних цінностей та інкасацію коштів здійснювати за нагальної потреби та з використанням панцерованого автотранспорту, адекватно оцінюючи ймовірні ризики щодо обсягів перевезень, часу та складності проведення цих операцій.
   
   Установи АТ "Ощадбанк" у Донецькій, Луганській, Одеській та Харківській областях з 9 травня до 11 травня 2014 року (включно) обслуговуватимуть клієнтів згідно з графіком, затвердженим керівником АТ "Ощадбанк".
   
   Голова
   
С. І. Кубів

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям