Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О распорядительных актах Национального банка Украины относительно определения справедливой стоимости ценных бумаг

О распорядительных актах Национального банка Украины относительно определения справедливой стоимости ценных бумаг



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.10.2015 р. N 12-00026/80589

   Департамент управління ризиками
   
Банкам України
   Асоціації українських банків
   Асоціації "Український кредитно-банківський союз"
   Асоціації "Незалежна асоціація банків України"

   
Про розпорядчі акти Національного банку України щодо визначення справедливої вартості цінних паперів

   Доводимо до відома постанову Правління Національного банку України від 26 жовтня 2015 року N 732 "Про схвалення деяких розпорядчих актів Національного банку України" (далі - Постанова N 732) (див. окремо в базі). Постановою N 732 схвалено розпорядчі акти Національного банку України щодо визначення справедливої вартості цінних паперів, які перебувають у його власності або приймаються ним як забезпечення виконання зобов'язань, які набирають чинності з 01 грудня 2015 року. Окрім того, вказані розпорядчі акти містять методику розрахунку коригуючих коефіцієнтів для цінних паперів, які прийматимуться Національним банком України як забезпечення виконання зобов'язань відповідно до постанови Правління Національного банку України від 17 вересня 2015 року N 615 "Про затвердження Положення про застосування Національним банком України стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи" (далі - Постанова N 615).
   
   З 01 грудня 2015 року Національний банк України розпочне щоденно розміщувати на сторінці свого офіційного інтернет-представництва інформацію про справедливу вартість цінних паперів, які приймаються ним як забезпечення виконання зобов'язань, та коригуючі коефіцієнти для них відповідно до Постанови N 615 та Постанови N 732. Окрім того, Національний банк України буде публікувати на сторінці свого офіційного інтернет-представництва та в інших інформаційних ресурсах криві безкупонної дохідності, побудовані ним для оцінки облігацій внутрішньої державної позики із застосуванням параметричної моделі Нельсона-Сігела.
   
   Про початок публікації вищезгаданої інформації буде повідомлено окремо.
   
   Додаток: постанова Правління Національного банку України від 26 жовтня 2015 року N 732 "Про схвалення деяких розпорядчих актів Національного банку України" (файл post732.pdf).
   
   Директор Департаменту
   управління ризиками
   
І. М. Будник

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям