Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О технологическом регламенте работы СЭП в период завершения отчетного года

О технологическом регламенте работы СЭП в период завершения отчетного года



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 26.12.2014 р. N 32/55-007/2847

   Центральна розрахункова палата
   
Операційному департаменту, територіальним управлінням,
   структурним одиницям та структурним підрозділам,
   навчальним закладам Національного банку України,
   банкам України та їх філіям,
   Державній казначейській службі України та її територіальним органам,
   Департаменту інформаційної безпеки

   
Про технологічний регламент роботи СЕП у період завершення звітного року

   Відповідно до електронного повідомлення Національного банку України від 08.12.2014 р. N 25-205/73085 щодо порядку роботи банківської системи у період завершення звітного 2014 року, надаємо регламент роботи Системи електронних платежів НБУ (далі - СЕП) на 29 - 31 грудня 2014 року і 5, 6 та 8 січня 2015 року.
   
   У разі внесення оперативних змін до встановленого регламенту роботи СЕП, інформація про зміни буде доводитись до учасників СЕП офіційними повідомленнями через систему електронної пошти НБУ і одночасно оперативно дублюватиметься інформаційними повідомленнями від ЦОСЕП на АРМ-СЕП.
   
   Всім учасникам СЕП необхідно забезпечити наявність достатньої кількості фахівців належної кваліфікації на робочих місцях з метою якісного і вчасного виконання робіт, пов'язаних із закінченням року.
   
   
Відповідно до встановленого порядку роботи банківської системи визначаються такі особливості роботи СЕП у зазначені дні:

   
   29 та 30 грудня 2014 року:
   
   • СЕП працює у режимі продовженого банківського дня. Приймання початкових платежів до СЕП здійснюється до 22:00.
   
   31 грудня 2014 року:
   
   • Внесення змін у довідник учасників СЕП не виконуватиметься і файл $U формуватися не буде.
   
   • До 13:00 усі учасники СЕП можуть здійснювати початкові платежі в СЕП лише між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до Операційного департаменту1 НБУ, територіальних управлінь НБУ або органів Державної казначейської служби України.
   
   ____________
   1 З 01.12.2014 р. функції Операційного управління Національного банку України передано Операційному департаменту Національного банку України зі збереженням коду банку 300001.
   
   • Операційний департамент НБУ, територіальні управління НБУ та органи Державної казначейської служби України можуть здійснювати початкові платежі на всіх учасників СЕП до 13:00.
   
   • З метою забезпечення дотримання регламенту і своєчасного відображення у САБО підрозділів Національного банку платежів, проведених через СЕП, Операційний департамент НБУ, територіальні управління НБУ та структурні одиниці НБУ мають виконувати початкові платежі в СЕП виключно в режимі реального часу.
   
   • До 14:00 всім учасникам СЕП необхідно досягнути повної квитовки файлів $B (залишків коштів за транзитними рахунками сум, не підтверджених одержувачами, на кінець банківського дня в СЕП не повинно бути). У разі, якщо учасник-отримувач до 14:00 не підтвердить файл $B, то файл буде заквитовано примусово, згідно чинної Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті.
   
   • Всі роботи по завершенню банківського дня в САБ учасника СЕП, в тому числі формування протокольного звіту (файлу $Z), дозволяється виконувати ТІЛЬКИ після отримання виписок від ЦОСЕП (файлів $V). Відправляти файл $Z до ЦОСЕП не потрібно.
   
   • Система електронної пошти Національного банку працює до завершення всіх робіт у СЕП та завершення передавання файлів звітності від Центральної розрахункової палати до Національного банку.
   
   5 січня 2015 року:
   
   • Міжбанківські перекази коштів через СЕП не здійснюються. Національний банк до 12:00 надає безпосереднім учасникам СЕП тільки інформацію про стан їх технічних рахунків.
   
   • За потреби, може здійснюватися внесення змін у довідник учасників СЕП і надання учасникам СЕП файлу $U одночасно з файлами $V за 05.01.2015 р.
   
   • Система електронної пошти Національного банку України працює до 19:00.
   
   6 та 8 січня 2015 року:
   
   • СЕП і банківська система працюють у звичайному режимі.
   
   Заступник Голови
   Національного банку України
   
Я. В. Смолій

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям