Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об информации относительно объемов покупки ООО иностранной валюты

Об информации относительно объемов покупки ООО иностранной валюты



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 04.02.2014 р. N 28-310/4667

   
   Національний банк України (далі - НБУ) розглянув лист Міндоходів України щодо інформації відносно обсягів купівлі ТОВ іноземної валюти протягом 2010 - 2013 років і в межах компетенції повідомляє таке.
   
   Відповідно до ст. 67 Закону України "Про Національний банк України" надана банками та іншими СПД інформація розголошенню не підлягає, крім випадків, передбачених законодавством України, та зведеної статистичної інформації, яка підлягає відкритому опублікуванню НБУ.
   
   Інформацію про купівлю банками безготівкової іноземної валюти НБУ отримує від банків відповідно до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку, затверджених постановою Правління НБУ від 19.03.2003 р. N 124. Звіт про купівлю безготівкової іноземної валюти за дорученням клієнтів банку, інших банків та уповноваженими банками надається за формою N 538.
   
   Відповідно до ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (далі - Закон) інформація щодо звітності по окремому банку, за винятком тієї, що підлягає опублікуванню, дані про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, здійснені ним угоди є банківською таємницею. Порядок розкриття банківської таємниці визначений ст. 62 Закону.
   
   Зважаючи на наведене, у НБУ відсутні правові підстави для надання запитуваної інформації.
   
   Заступник Голови НБУ
   
О. Ткаченко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям