Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об изменениях в предоставлении реестров по покупке иностранной валюты

Об изменениях в предоставлении реестров по покупке иностранной валюты



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 14.02.2014 р. N 28-311/6608

   
   Департамент контролю, методології та ліцензування валютних операцій
   
   
Центральній розрахунковій палаті Національного банку України, Головним управлінням Національного банку України в АР Крим та
   по м. Києву і Київській області, територіальним управлінням Національного банку України, банкам України та їх філіям

   
   
Про зміни в наданні реєстрів з купівлі іноземної валюти

   
   На виконання пункту 4.5 постанови Правління Національного банку України від 06.02.2014 N 49 "Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій" повідомляємо змінений порядок формування уповноваженими банками реєстрів згідно з додатком 2 до вказаної постанови та подання їх Національному банку України.
   
   Реєстри, починаючи зі звітної дати (дати подання) 18.02.2014 (за заявками 17.02.2014), подаються у вигляді звітного файла #2C електронною поштою банками - юридичними особами в регіональному розрізі територіальним управлінням Національного банку України до 15:00, територіальними управліннями Національного банку України через Центральну розрахункову палату Департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій до 16:00 наступного робочого дня після отримання банком заявок клієнтів на купівлю іноземної валюти.
   
   Уточнюємо, що за заявками всіх клієнтів на всі суми (в тому числі окремі суми одного клієнта), які менші (на дату заявки) еквівалента 50 тис. дол. США, інформація надається одним рядком за одним кодом валюти та кодом регіону, замість назви клієнта зазначається кількість заявок, а в колонках 8, з 10 до 19 (включно) зазначається нуль.
   
   У колонці 1 (Дата заявки) вказується дата зарахування коштів клієнтів (юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців) у гривнях на рахунок 2900.
   
   Колонка 2 (Код банку) заповнюється згідно з кодами, зазначеними у колонці GLB Довідника банківських установ України (RCUKRU.dbf). У зв'язку з автоматизацією назва банку (колонка 3) не зазначається.
   
   У колонці 4 (Код регіону) зазначається цифровий код регіону згідно з Довідником регіонів України (kodobl.dbf) - 2 знаки.
   
   У колонці 5 (Код валюти) зазначається цифровий код валюти згідно з Класифікатором іноземних валют - 3 знаки.
   
   У колонках 6, 7 зазначаються суми в сотих частках валюти та копійках відповідно. Сума в гривнях включає лише кошти для купівлі валюти (без комісійних).
   
   Усі дані щодо клієнтів і намірів купівлі, крім спеціально обумовлених у цьому листі, надаються за аналогією до заповнення форми N 538 "Звіт про купівлю безготівкової іноземної валюти за дорученням клієнтів банку, інших банків та уповноваженими банками". Виняток: у реєстрах зазначаються суми майбутньої купівлі іноземної валюти з метою сплати комісійної винагороди (у тому числі за лізінгом), відсотків за користування кредитом, неустойки (штрафи, пені).
   
   У колонці 19 код 1 або 2 вказується лише для імпорту, для всіх інших операцій зазначається нуль.
   
   Якщо клієнт надав більше однієї заявки (кожна з яких на дату заявки дорівнює або більше еквівалента 50 тис. дол. США) за одним контрактом, інформація може бути (не обов'язково) об'єднана одним рядком.
   
   Акцептовані заявки клієнтів за форвардними операціями в реєстрах відображаються лише за датою зарахування коштів клієнтів (юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців) у гривнях на рахунок 2900.
   
   У зв'язку з автоматизацією вказується лише код країни бенефіціара (колонка 13), країна бенефіціара (колонка 14) не зазначається.
   
   Структура та формат файлу #2C з набором кодів економічних показників буде доведена Департаментом інформаційних технологій додатково.
   
   У зв'язку з вищевказаним електронні повідомлення від 07.02.2014 N 28-311/5398, від 11.02.2014 N 28-311/5864 втрачають чинність.
   
   
   
   Заступник Голови
О. О. Ткаченко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям