Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об установлении официального курса гривны к иностранным валютам и курса банковских металлов

Об установлении официального курса гривны к иностранным валютам и курса банковских металлов



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.08.2014 р. N 19-102/42304

   Генеральний департамент грошово-кредитної політики
   
Територіальним управлінням Національного банку України, банкам України

   Нагадуємо, що відповідно до умов Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках програми "Стенд-бай" з МВФ Національним банком України, як попередній захід, було змінено порядок встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів (далі - офіційний курс). Наразі він встановлюється кожного робочого дня після 12:00, але не пізніше 13:00 як середньозважений курс продавців і покупців, що склався цього ж дня за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України (далі - Система підтвердження угод).
   
   Водночас, проведений аналіз міжбанківського валютного ринку свідчить, що протягом дня банками укладається більшість угод з купівлі/продажу іноземної валюти з 14:00 до 17:00. Це означає, що на момент встановлення Національним банком України офіційного курсу, ці угоди не включаються у розрахунок офіційного курсу, який повинен відображати реальні ринкові котирування.
   
   Банки мають вчасно надавати інформацію в Систему підтвердження угод та уникати викривлення інформації шляхом укладання угод з купівлі/продажу іноземної валюти з комісіями або через інші валюти.
   
   Голова
   
В. О. Гонтарева

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям