Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно деятельности международных платежных систем на территории Украины

Относительно деятельности международных платежных систем на территории Украины



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
    від 23.10.2015 р. № 53-02013/80255

    На Ваш запит на отримання публічної інформації від 19.10.2015 надаємо наявну в Національному банку України інформацію відповідно до переліку питань (додається).
   
    Директор Департаменту платіжних систем
Н.Г. Лапко

   
Додаток

   1. Станом на 23.10.2015 Національним банком України внесено до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури відомості щодо таких міжнародних платіжних систем ¹:
   
    міжнародні системи переказу коштів MoneyGram, Western Union, MEEST, RIA Financial Services, ХАЗРИ, Caspian Money Transfer, IntelExpress;
   
   міжнародні карткові системи МasterCard, Visa, American Express.
   
   2. Враховуючі неможливість здійснювати Національним банком України банківське регулювання та банківський нагляд за діяльністю окремих банків та відокремлених підрозділів банків, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Правлінням Національного банку України було прийнято постанову² про заборону банкам здійснювати свою діяльність на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.
   
    Також, відповідно до постанови Правління Національного банку України від 06.08.2014 № 466 «Про зупинення здійснення фінансових операцій», всі види фінансових операцій у населених пунктах, що не контролюються українською владою, призупинені.
   
   3. Відповідно до пункту 3.27 Переліку інформації з обмеженим доступом, що не належить до державної таємниці, у системі Національного банку України, затвердженого постановою Національного банку України від 14.08.2008 № 246, інформація про об’єкти нагляду (оверсайта) платіжних систем, що є банками, та їх клієнтів, зібрана під час проведення виїзних перевірок об’єктів нагляду (оверсайта) платіжних систем, є інформацією з обмеженим доступом.
   
   4. За результатами моніторингу діяльності платіжних систем у першому півріччі 2015 року Національним банком України було визнано системно важливою платіжною системою в України систему електронних платежів Національного банку України (СЕП)³.
   
   5. Загальна сума операцій з використанням платіжних карток у 2014 році становила 1019035 тис. грн.
   
   6. Кількість платіжних систем, емітованих банками України, термін дії яких не закінчився, за станом на 01.01.2015 року становила 70551 тис. шт.
   
   ___________________________________________________
   
   ¹ Відомості щодо міжнародних платіжних систем, внесених до Реєстру, розміщені на сторінці Офіційного Інтернет-представництва Національного банку України за адресою: www.bank.gov.ua, Головна » Платіжна система » Відомості з Реєстру платіжних систем » Міжнародні платіжні системи, платіжними організаціями яких є нерезиденти.
   
   ² Постанова Національного банку України від 06.05.2014 № 260 «Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя».
   
   ³ Відомості щодо системно важливої платіжної системи, розміщені на сторінці Офіційного Інтернет-представництва Національного банку України за адресою: www.bank.gov.ua, Головна » Платіжна система » Державні платіжні системи » Система електронних платежів (СЕП).

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям