Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оплаты услуг НБУ за рассмотрение пакета документов для согласования приобретения или увеличения существенного участия в банке

Относительно оплаты услуг НБУ за рассмотрение пакета документов для согласования приобретения или увеличения существенного участия в банке



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 11.06.2015 р. N 24-00011/40309

   Департамент реєстраційних питань та ліцензування
   
Банкам України

   
Щодо оплати послуг Національного банку України за розгляд пакета документів для погодження набуття або збільшення істотної участі в банку

   Департамент реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України (далі - Департамент) на численні запити банків та зацікавлених осіб щодо оплати послуг за розгляд пакета документів для погодження набуття або збільшення істотної участі в банку повідомляє таке.
   
   Відповідно до пункту 13 глави 4 розділу II Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 08.09.2011 N 306 (зі змінами, внесеними постановою Правління Національного банку України від 04.06.2015 N 357, далі - Положення про реєстрацію), для погодження набуття істотної участі в банку особа, яка буде кінцевим власником істотної участі в банку, подає копію платіжного документа, який підтверджує оплату послуги Національного банку щодо розгляду пакета документів для погодження набуття істотної участі в банку.
   
   Згідно з пунктом 9 Положення про реєстрацію неподання копії платіжного документа про внесення плати за послугу, установлену Національним банком, є підставою для повернення Національним банком документів на доопрацювання.
   
   Департамент інформує, що розмір плати за розгляд пакета документів для погодження набуття істотної участі в банку буде визначений у спеціальному нормативно-правовому акті Національного банку найближчим часом.
   
   До набрання чинності змінами до нормативно-правового акта Національного банку, яким буде встановлено відповідну плату, пакети документів можуть подаватись за відсутності копії платіжного документа і Національний банк не буде повертати такі пакети на доопрацювання з причини відсутності копії платіжного документа.
   
   Водночас копія платіжного документа повинна бути надана заявником до Національного банку протягом 5 робочих днів після встановлення відповідної оплати Національним банком. У випадку неподання такого документа у визначений строк після встановлення оплати Національним банком відповідний пакет документів буде повернуто заявнику для доопрацювання.
   
   Директор
   
Л. В. Антонєнко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям