Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно письма Министерства обороны Украины от 21.08.2014 N 322/2/7142 "О документе, который подтверждает призыв по мобилизации и прохождение военной службы"

Относительно письма Министерства обороны Украины от 21.08.2014 N 322/2/7142 "О документе, который подтверждает призыв по мобилизации и прохождение военной службы"



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.09.2014 р. N 18-112/48620
   
   Юридичний департамент
   
   
Територіальним управлінням Національного банку України
   Банкам України

   
   Національний банк України, для використання в роботі, надсилає лист Міністерства оборони України від 21.08.2014 N 322/2/7142 з роз'ясненнями щодо переліку документів, які підтверджують призов під час мобілізації та проходження військової служби, що надаються позичальниками банкам з метою звільнення від нарахування штрафів, пені та процентів за користування кредитом.
   
   Додаток: файл
   
   Директор
   Юридичного департаменту
   
В. В. Новіков




   
   
МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
   ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ОБОРОННОГО ТА МОБІЛІЗАЦІЙНОГО ПЛАНУВАННЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 21.08.2014 р. N 322/2/7142
   
   Головним управлінням оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України за дорученням Міністра оборони України опрацьовано запит щодо документа, який підтверджує призов під час мобілізації та проходження військової служби.
   
   За результатами розгляду інформуємо, що документом, який підтверджує призов та проходження військової служби військовослужбовцем у особливий період, а також підтверджує призов під час мобілізації резервістів та військовозобов'язаних, є військовий квиток, в якому в відповідних розділах здійснюються службові відмітки.
   
   Форма військового квитка визначена Указом Президента України від 25.05.94 N 263/94 "Положення про військовий квиток рядового, сержантського і старшинського складу" та "Положення про військовий квиток офіцера запасу".
   
   Також документами, які підтверджують призов військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації, можуть бути довідка про призов військовозобов'язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною, а для резервістів - витяг із наказу або довідка про зарахування до списків військової частини, які видаються військовою частиною.
   
   Зазначені документи можуть видаватися родинам військовозобов'язаних та резервістів для пред'явлення їх за місцем вимоги.
   
   Початком військової служби військовозобов'язаних є день призову на військову службу у районному військовому комісаріаті, а для резервістів - день зарахування до списків особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис до військового квитка.
   
   Закінченням військової служби для резервістів та військовозобов'язаних є день виключення військовослужбовців із списків особового складу військової частини, про що робиться відповідний запис до військового квитка.
   
   Закінчення особливого періоду в Україні здійснюється у відповідності до рішення Президента України про демобілізацію, що визначається Указом Президента України.
   
   
   Начальник Головного управління
   оборонного та мобілізаційного планування
   Генерального штабу Збройних Сил України
   генерал-лейтенант
   
В. Х. Аскаров

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям