Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно порядка осуществления расчетов между субъектами хозяйствования и физическими лицами, местонахождением/местом проживания которых является материковая часть Украины, и субъектами хозяйствования и физическими лицами, местонахождением/местом проживания которых является временно оккупированная территория Украины

Относительно порядка осуществления расчетов между субъектами хозяйствования и физическими лицами, местонахождением/местом проживания которых является материковая часть Украины, и субъектами хозяйствования и физическими лицами, местонахождением/местом проживания которых является временно оккупированная территория Украины



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.08.2014 р. N 25-109/45014

   Національний банк України розглянув лист, який надійшов з листом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Верховної Ради України, щодо порядку здійснення розрахунків між суб'єктами господарювання і фізичними особами, місцезнаходження/місце проживання яких є материкова частина України, та суб'єктами господарювання і фізичними особами, місцезнаходження/місце проживання яких є тимчасово окупована територія України, та повідомляє таке.
   
   Відповідно до статті 99 Конституції України та статті 32 Закону України "Про Національний банк України" грошовою одиницею України є гривня.
   
   Згідно зі статтею 3 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.93 р. N 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (далі - Декрет) грошова одиниця України є єдиним законним засобом платежу на території України, який приймається без обмежень для оплати будь-яких вимог та зобов'язань, якщо інше не передбачено Декретом або іншими актами валютного законодавства України.
   
   Відповідно до статті 1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон) тимчасово окупована територія України є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.
   
   Отже, на сьогодні розрахунки між суб'єктами господарювання і фізичними особами, місцезнаходження/місце проживання яких є материкова частина України, та суб'єктами господарювання і фізичними особами, місцезнаходження/місце проживання яких є тимчасово окупована територія України, мають здійснюватись відповідно до вимог законодавства України.
   
   При цьому зазначаємо, що відповідно до статті 13 Закону особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території визначаються законом. На даний момент закон, який би врегульовував особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території, відсутній.
   
   <...>
   
   Директор департаменту
   платіжних систем та розрахунків
   
В. Кравець

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям