Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно регистрации международных платежных систем, созданных нерезидентами

Относительно регистрации международных платежных систем, созданных нерезидентами



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 13.01.2015 р. N 68-116/1544

   Департамент платіжних систем
   
Банкам України
   АТ "Українська фінансова група"
   УДППЗ "Укрпошта" - учасникам/членам міжнародних платіжних систем

   Відповідно до статті 9 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" в Національному банку України (далі - Національний банк) триває робота з формування Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури (далі - Реєстр). Відомості з Реєстру розміщуються на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку у розділі "Платіжна система".
   На сьогодні Національним банком сформовано розділи "Внутрішньодержавні платіжні системи та міжнародні платіжні системи, платіжними організаціями яких є резиденти"1, а також "Внутрішньобанківські платіжні системи"2.
   
   1 http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=7746551&cat_id=8436158
   2 http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=7746602&cat_id=8436159

   
   Щодо реєстрації міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами, повідомляємо таке.
   На виконання пункту 4 постанови Правління Національного банку від 04 лютого 2014 року N 43 (Положення N 43)3 до Національного банку до 01 січня 2015 року надійшли документи від двадцяти двох платіжних організацій міжнародних платіжних систем для внесення відомостей про них до Реєстру.
   
   3 "Про затвердження Положення про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури"
   
   Інформація про міжнародні платіжні системи, відомості щодо яких внесено до Реєстру, розміщена на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку у підрозділі "Міжнародні платіжні системи, платіжними організаціями яких є нерезиденти, - внесені до Реєстру".
   
   Інформація про міжнародні платіжні системи, документи яких знаходяться на розгляді в Національному банку, розміщена у підрозділі "Міжнародні платіжні системи, платіжними організаціями яких є нерезиденти, - на розгляді".
   
   Відповідно до статті 12 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" банки, а також небанківські фінансові установи мають право укладати договори з платіжними організаціями міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами, про участь у відповідних системах, якщо ці системи внесені до Реєстру.
   
   З огляду на вищевикладене, просимо банки та небанківські фінансові установи подавати до Національного банку документи для реєстрації договорів про участь/членство у міжнародних платіжних системах після внесення відомостей щодо відповідних міжнародних платіжних систем до Реєстру.
   
   Заступник Голови
   
Я. В. Смолій

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям