Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно возможности использования ведомости на выплату денег для выплаты денежных средств лицам, которых нет в штатном расписании предприятия, на цели, отличающиеся от выплаты заработной платы

Относительно возможности использования ведомости на выплату денег для выплаты денежных средств лицам, которых нет в штатном расписании предприятия, на цели, отличающиеся от выплаты заработной платы



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 15.04.2015 р. N 50-01015/25117

   Національний банк України розглянув лист <...> стосовно надання роз'яснення щодо можливості використання відомості на виплату грошей для виплати коштів особам, яких немає в штатному розписі підприємства, на цілі, що відрізняються від виплати заробітної плати <...>, та повідомляє таке.
   
   Відповідно до статті 33 Закону України "Про Національний банк України" до повноважень Національного банку України належить визначення порядку ведення касових операцій для банків, інших фінансових установ, підприємств і організацій. Порядок ведення касових операцій для підприємств і організацій урегульовано Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні (далі - Положення), затвердженим постановою Правління Національного банку України від 15.12.2004 р. N 637 <...>.
   
   Згідно з частиною третьою пункту 3.5 глави 3 Положення видача готівки особам, яких немає в штатному розписі підприємства, проводиться за видатковими касовими ордерами, що виписуються окремо на кожну особу, або за окремою видатковою відомістю (відомістю на виплату грошей).
   
   Строки видачі готівки за видатковою відомістю затверджуються керівником і головним бухгалтером або особами, уповноваженими керівником відповідно до вимог Положення (пункт 3.8 глави 3 Положення).
   
    Заступник Голови
   
Я. Смолій

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям