Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Рекомендации по вопросам осуществления финансового мониторинга (с изменениями внесенными письмом от 05.06.2014 г. N 48-404/28680)

Рекомендации по вопросам осуществления финансового мониторинга (с изменениями внесенными письмом от 05.06.2014 г. N 48-404/28680)



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 23.05.2013 р. N 48-204/1190/6045
(із змінами внесеними листом від 05.06.2014 р. N 48-404/28680)
   
   Департамент фінансового моніторингу
   
   
Банкам України
   Територіальним управлінням Національного банку України
   Головному управлінню Національного банку України в АР Крим

   
Рекомендації з питань здійснення фінансового моніторингу

   
   Національний банк України (далі - Національний банк), керуючись вимогами статей 55, 57 Закону України "Про Національний банк України", статті 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", повідомляє таке.
   
   Відповідно до вимог пункту 2.12 розділу II Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, затвердженого постановою Правління Національного банку від 20.06.2011 N 197 (далі - Положення N 197), під час проведення перевірки з питань дотримання банком, відокремленим підрозділом банку, платіжною організацією та членом платіжної системи, що є банківською установою, філією іноземного банку (далі - банк) вимог законодавства, яке регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму (далі - перевірка) керівник інспекційної групи Національного банку має право надавати банку запити в письмовій формі про надання потрібної для перевірки інформації та даних (у тому числі в електронному вигляді у визначених структурі та форматі), отримання документів (їх копій) та пояснень щодо проведених операцій і з окремих питань діяльності банку (далі - запит).
   
   Керівник банку зобов'язаний забезпечити виконання запиту у визначених у ньому обсягах і терміни, а також розміщення зазначених у пункті 2.12 розділу II Положення N 197 інформації та даних в електронному вигляді на жорсткому диску комп'ютера, що надаються інспекційній групі Національного банку відповідно до вимог пункту 3.2 розділу III Положення N 197.
   
   Крім того, згідно з пунктом 3.2 Положення N 197 керівники банку зобов'язані сприяти та не створювати перешкод проведенню перевірки, зокрема забезпечити інспекційній групі вільний доступ до всіх документів та інформації з питань діяльності (обставин, фактів) банку відповідно до затвердженої програми перевірки.
   
   Враховуючи зазначене, керівники банків, яким керівниками інспекційних груп адресовано письмові запити про надання інформації, зобов'язані в межах наданих повноважень у встановлений у запиті термін забезпечити надання запитуваних інформації, документів (їх копій) чи пояснень.
   
   Звертаємо увагу, що невиконання (несвоєчасне виконання) керівником банку запиту керівника інспекційної групи є підставою для притягнення такого керівника банку до адміністративної відповідальності та/або застосування санкцій до банку.
   
   Заступник Голови
   Національного банку України
О. О. Ткаченко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям